onsdag 30. september 2009

Arrrggghhh!!!

Husmorvikaren fikk en mildt sagt overraskende melding i går. En kamerat av meg og samboeren hans hadde gått hvert til sitt. Det var ikke hans valg, og med tanke på at de har to barn sammen følte han dette utrolig kipt. Ettermiddagen har derfor undertegnede tilbragt på en av byens kafeer med vedkommende. Jeg forstår at man kan vokse fra hverandre, at ting kan endres underveis og at man ikke skal holde sammen for enhver pris. Men, jeg kan IKKE forstå at man kan gå bak den andres rygg og treffe andre før man har avsluttet det forholdet man er i på en ordentlig måte. Hva slags holdning er dette da? Livet har lært meg at det sjelden er svart hvitt, det er mange nyanser og grunnen til at ting blir som de blir er komplisert og ikke ensidig. Men, jeg mener allikevel at det på ingen måte forsvarer en slik oppførsel. At man kan være så til de grader hensynsløs ovenfor en uvitende kjæreste/ samboer/ ektefelle får meg til å bli alldeles rasende. Hun bør ikke gå på husmorvikaren med det første for å si det slik.....
Etter kafebesøket slo han følge med meg til kinoen hvor mrT og barna ventet. Vi skulle se filmen "Se opp"! Snakk om kontraster. Dette er en familiefilm. En film om livslang kjærlighet, felles drømmer og et dypt savn når 78 årige Carl blir igjen alene etter at hans nydelige kone Ellie dør.......

All I want for Christmas is my two front teeth....

Den var en dramatisk frokost her i dag. Prinsessen var langt inne i brødskiven med nugatti (man har da høstferie...) og plutselig sitter tannen igjen i resten av skiven hennes! På tide syntes mamma, -kjempeekkelt syntes Prinsessen. Hun har nå oppdaget utfordringene med å si F og S uten fortennene sine og er litt bekymret for hvordan dette skal gå.

Litt tidlig med julesang nå kanskje, men med frost på bakken, fyr i peisen og to fortenner i manko så passet denne klassikeren med Spike Jones bare så utrolig bra:

tirsdag 29. september 2009

Haugar Kunstmuseum i Tønsberg

Kikkehulldøren ble litt vel skummelt da den ble foreviget med husmorvikarens dårlige mobilkamera.
Nå ser det mer ut som vi har tilbragt dagen i et spøkelseshus....
Vi har ingen store planer denne høstferien så vi tar ting litt som det kommer. I dag kombinerte husmorvikaren en handletur i byen med et besøk på Haugar Kunstmuseum. De har forøvrig gratis inngang på tirsdager..... Mye spennende, mye rart og mye sært. Men, noen ting fenget de små veldig. Det var flere videoinstallasjoner der, -det var morsomt. Dessuten lurte de veldig på disse kikkehullene i døren. Dette måtte undersøkes nærmere og gjennom disse kunne de faktisk se nok en videoinstallasjon. Det var kuuult synes de! Utstillingen på Haugar nå heter AntArtica og er relatert til verdens klimaendringer.
Handleturen kommer jeg tilbake til. Nå skal undertegnede være på jobb om en halv time.

mandag 28. september 2009

Høstferie.

Dagen i dag startet med fuglene her hjemme. Gullet hadde overnattingsbesøk og ingen av de gutta var interessert i å sove mer enn absolutt nødvendig..... Havregrøt til frokost og deretter inn til byen for kontroll av Gullets tenner hos tannpleier. Gullende rent (ehh...kremt....) og premie kun til storebror (til Prinsessen og Bonusens store skuffelse...).
Etterpå gikk turen til biblioteket. Her ble det en god bunke bøker, lydbøker, spill og film som skal fordøyes i løpet av høstferieuken. Vi fant en CD-ROM med "Lær sjakk". Egentlig beregnet på barn, men siden Gullet er en racer på sjakkbrettet allerede tenkte undertegnede at det var på tide å bryne hjernen sin på dette spillet hun også. Bibliokteket er virkelig et skattkammer og det er stor stas for ungene å kunne gå rundt å kikke i hyllene og plukke de bøkene de selv vil. Anbefales!

søndag 27. september 2009

Livet.

Bildet er tatt på Mølen tre dager etter mamma døde.
For to år siden i kveld sovnet husmorvikarens mamma stille inn. Gullet ble født en fredag i oktober 2000, og påfølgende mandag lå jeg med min førstefødte på barsel mens mamma noen etasjer ned fikk beskjed om at det var kreft som herjet i kroppen hennes. Behandlinger fulgte, hun ble friskmeldt, men høsten 2006 ble det klart at det var spredning allikevel. Det gikk bra en stund, men i september 2007 gikk det brått utforbakke. Tilfeldighetene ville det slik at jeg allerede hadde sagt opp min stilling i banken, og jeg fikk derfor anledning til å være masse sammen med henne på slutten. Det ble lange samtaler, smil, latter og tårer. Mamma hadde et sterkt ønske om å være hjemme og jeg innrømmer gjerne at dette var noen jeg ikke likte. Jeg følte at det ville vært langt tryggere å ha henne på sykehuset. Så feil kan man ta! Hjemmesykepleien var helt enestående og vi fikk all den hjelp vi kunne ønske. Alt var rolig og fredelig, og for oss ble dette så bra som det tross alt kunne bli. Ingenting forble usagt og alle fikk tatt farvel. Men akkurat det med farvel er litt usikkert. Vi føler stadig at vi har besøk av mamma, mor og svigermor (mrT og mamma var perlevenner!) og vi er slettes ikke helt sikre på hvor farvel vi egentlig har tatt med henne? Det virker iallefall ikke som hun har tatt farvel med oss..... Mulig dette er fremmed for mange der ute, tro meg det var det for oss også. Etterhvert har vi allikevel sett oss nødt til å innse at det er langt mer mellom himmel og jord enn vi i dag kan forklare.
Noen dager etter at mamma døde våknet vi til verdens vakreste soloppgang hvor himmelen og sjøen utenfor stuevinduene våre var badet i rosa hvorpå Prinsessen spontant utbryter, "Mamma, mamma se mormor har farget himmelen rosa for oss!!!".

Søndagskos.

Fra min egen barndom husker jeg at vi ofte hadde vafler, kake, muffins eller lignende på søndags ettermiddag/kveld. En hyggelig tradisjon som jeg har forsøkt å videreføre. I dag ble det muffins.
Men etter å ha ryddet ut av båten hadde vi ikke mindre enn fire slike syltetøyflasker....... Dermed tok jeg en sprut på hver muffins. Under steking sank dette liksom litt inn i muffinsen og ble en liten "surprise" for muffinsspiserne. Litt melisdryss på toppen pyntet opp. En dundrende suksess!!!!

50 gram smeltet smør
2 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
1 dl melk
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Stekes på 250 grader midt i ovnen i ca 10 minutter.

lørdag 26. september 2009

Det humper og går....


Huff, føler ikke at jeg har vært så veldig meddelsom her inne i det siste. Var nær ved å gi opp hele bloggingen, men den som har oppmuntret mest nå har vært mrT. Han tenker vel at det er bedre at jeg "skravler i vei" her inne enn at det hodet mitt blir "overloaded". Må si jeg er mektig imponert over de bloggdamene der ute som jobber masse, har bloggifiserbare hjem og ikke minst tid til å oppdatere bloggen, -og til å besøke andre bloggere.
Men, denne dagen har jeg vært skikkelig lat. Bare samlet krefter og nyt noen stille stunder. Takke seg til en usedvanlig effektiv fredag hvor hagen ble ryddet, plenen klippet, tørkestativet fikset og avslutningsvis så vasket jeg bilen innvendig og utvendig mens mrT var opptatt med festligheter. (Og jeg som har innbilt meg at den mannen alltid var hjemme! En kikk bakover i bloggen min forteller meg noe helt annet....). Alt kruttet ble tydeligvis svidd av i går, så i dag har jeg slumret i solen og sendt Gullet avgårde på hyttetur med en kamerat. Resten av gjengen har vært på Rudskogen (motorsportbane) og i følge rapporter var Prinsessen den mest engasjerte der. Hun ville ikke hjem! Snakk om å være sin fars datter! Nå har undertegende litt problemer med å oppmuntre sin lille ballettdansende prinsesse til baneløp med italienske Alfaer og Fiater, men jeg kan strekke meg til en slags supportfunksjon. I følge mrT finnes det jo bare hyggelige mennesker i dette miljøet! Han er selvfølgelig heeeelt objektiv....not!
Nå venter senga for en husmorvikar som må opp klokken syv i morgen. Slik går det når man påtar seg tidligvakter i helgen..... Sovnet på sofaen i går og det er ikke likt den nattugla her!

tirsdag 22. september 2009

Dobbeltbooking på høyt niva!


Det går virkelig en kule varmt her om dagen. Jeg er litt urutinert med å sjekke alle mulige kalendere opp mot hverandre. Noen dobbeltbookinger blir det da!
I ettermiddag har eldstemann feiret bursdagen sin (på forskudd) sammen med en klassekamerat. Og siden denne klassekameratens mor tok litt ansvar for denne feiringen, så takket husmorvikaren som bare det, var veldig fornøyd, -og sa ja til senvakt uten å tenke seg om....... Jeg dro avgårde klokken 14 i dag, svigers tok ansvar for de to minste og mrT og Gullet ladet opp til bursdagsfeiring.
Etter å ha gjennomført 6 og 7 års bursdag med alle guttene i Gullets klasse her hjemme, var vi lykkelige i fjor over å kunne ha det ute. Så også i år. Det er virkelig forskjell på disse gutta. Vi henger ikke i taklampene til vanlig her hjemme, og da forventer vi ikke at gjester gjør det heller. Tønsberg kan by på et lekeland kalt Jungelbyen og de har vært vår redning de to siste årene. Der kan man svi av litt krutt, og de ordner mat, drikke og dessert!
MrT dro avgårde med Gullet og plukket opp min venninne og Gullets kamerat (det andre bursdagsbarnet) på veien. Så langt, så vel. Bursdagsfeiringen forløper uten store problemer og alle er superfornøyd. Problemene dukker opp ved betaling. MrT er gjennom tre kort, før venninnen min forbarmer seg over han og tar regningen. Husmorvikaren har grunnet sin fartsrtid i bank endt opp som finansminister her i huset. Det er bare det at finansministeren er på omskolering, og da går det skeis med både det ene og det andre. "Ikke dekning" (pengene stod på en annen konto men det kunne jo ikke mrT vite. Han vet ikke hvordan man bruker kontofon engang....) er liksom ikke det optimale med en gjeng skuelystne barn rundt bena. Gleder meg til jeg har kommet inn i en eller annen slags rutine kjenner jeg.....

søndag 20. september 2009

Det var en gang....


Husmorvikaren fikk en telefon i 11-tiden her i formiddag. Via bekjente hadde man mulighet til å henge seg på en gjeng som hadde lånt svømmehallen privat! Om vi ville!!! Her var det bare å hive seg rundt, gjøre om på noen planer for dagen og pakke en bag med badetøy. Og nettopp når det kom til badetøy fikk undertegnede seg en overraskelse. I min skuff dukket nemlig dette vidunderet (?) av en badedrakt opp! Den må virkelig ha gjort nytten sin og det er mysterium for meg hvordan den har overlevd to flyttinger og tre graviditeter!!!! Dessuten er vel ikke den høye benskjæringen innenfor min komfortsone.... Og da mrT spør om den er Prinsessen eller min sin skjønte jeg at det var på tide å legge 80-tallet bak seg.
Svømmehallbesøket varte i nesten tre timer. Det var musikk, brus, kaffe og pølser. På toppen av det hele var initativtageren svømmelærer. Vi fikk "låne" han litt så nå svømmer Prinsessen som bare det og Gullet er blitt en mester på crawling!!!
Til Tine, vet du etterspurte et bilde av husmorvikaren etter frisørbesøket. Det kommer, men i badedraktsoutfit tror jeg det er greit for alle parter å finne en noe mer flatterende setting....

fredag 18. september 2009

Om jobb og sånn....

Husmorvikaren har som kjent så smått begynt å jobbe litt. Så smått ble straks litt mer da det ble mye sykdom blant de andre på denne arbeidsplassen. Jeg har blitt ringt etter, og sagt ja da jeg tenkte det var greit å komme kjapt inn i ting der. Det er mye inntrykk fortsatt og jeg er litt stresset på å gjøre riktig i forhold til de forskjellige beboerne. Noen skal ha det slik, andre slik. Veldig mange av de som jobber der er veldig søte og greie, så jeg tror dette skal bli veldig bra bare jeg blir litt tryggere. Men så var det på hjemmebane da. Husmorvikaren har jo vært enerådende her hjemme i to år nå. All logistikk har vært ført av meg og mrT har bare fått beskjed om å møte der, være hjemme til da eller kjøre dit og hit... Selvvalgt fra undertegnedes side det altså. Men nå må jeg jo bare delegere. Og det er mrT helt innforstått med. Så innforstått at han har satt foten ned for mine smser om å huske både det ene og det andre. Han har kontroll sier han, og det er faktisk helt sant. Værre er det med undertegende. I går ble det en senvakt på meg og når jeg kom hjem halv ti synes mrT jeg så litt sliten ut? Jeg sa som sant var at jo da, litt sliten, men det gikk helt fint altså. Han kikker på meg en gang og spør om jeg er heeeeelt sikker? Ehhh, jeg ble litt usikker og får følgende respons fra mrT, -"Du skjønner det at jeg fant brunosten i brødskuffen!!???". Oj da! Og da skjønner dere sikkert hvorfor jeg ikke har blogget i det siste også?.....
Resten av kvelden lå undertegnede på sofaen med roomservice (sofaservice) fra mrT.

tirsdag 15. september 2009

Husmorvikaren har testet frisørtalentet sitt på Bonusen.

For å si det slik, -det endte med hastetime og besøk hos en ekte frisør. Rockehåret hans har fått seg en heftig reduksjon, og Bonusen må nå spare litt før han er fornøyd igjen.....
No further comment.....

mandag 14. september 2009

Godt valg!

Husmorvikaren er vokst opp med relativt heftige diskusjoner rundt middagsbordet hjemme. Slik kan det gå når ens far er kommunepolitiker i et sentrumsparti, lillebror har en fortid som ganske så blå og undertegnede hadde en noe radikal retning under gymnastiden. Min mor og lillesøster var nok litt oppgitt mer enn en gang for å si det slik. Men, det kommer mye godt ut av litt politisk bevissthet. Jeg har derfor alltid benyttet meg av stemmeretten min, både ved kommune- og stortingsvalg. I år som før har jeg lest partiprogram og forsøkt å følge litt med. Det er saker som er viktige for meg, men alene ikke avgjørende. Miljø, skole og samfunn generelt opptar meg. Husmorvikaren stod utenfor stemmelokalet kl 0835 i dag, men jeg var jammen for tidlig ute. Vi (Bonusen og jeg) skal dermed ut på en ny tur snart. Stemme skal jeg!
Har du fortsatt ikke bestemt deg, så liker jeg best NRK sine sider. Her kan du sammenligne partier og ta en enkel test.
Godt valg!

søndag 13. september 2009

Mørk, og mystisk?

Husmorvikaren er utstyrt med et voksevillig, krøllete og "jeglevermittegetlivpåtoppen" type hår... Det har opp igjennom årene vært både tårer og frustrasjon over denne uregjerlige manken. Det har vært mange mislykkede frisørbesøk for å si det slik. Da jeg var på opplæringsvakten i forrige uke skulle en av brukerne der til frisøren. Denne frisørsalongen holder til i et høyhus forbeholdt beboere over 50 år så jeg hadde ikke vært innom tanken om at dette kunne være et sted jeg kunne prøve. Min faste frisør de siste årene er nemlig sykemeldt og det går mot en omskolering. Jeg har dermed skjøvet hele hårproblematikken foran meg og levd en stund med hestehale....Der fikk jeg for å være forutinntatt! Salongen var nylig overtatt av en ung, søt jente som selv hadde krøller og hadde jobbet i en av distriktets større salonger. Hun visste tydeligvis hva hun snakket om, så undertegnede bestilte time og lot det stå til. Det ble litt sånn "total makeover" (på håret bare da...). Å farge håret har jeg gjort en gang tidligere. Fullstendig mislykket! Denne søte frisøren mente derimot at med riktig farge (minicolorasjon?) så ville det få frem mine egne farger bedre. Kur måtte også til, -og ikke minst en solid og real klipp. Og jeg er så innmari fornøyd. Skvetter fortsatt litt når jeg ser i speilet, men det hjelper jo på når mrT stadig kommenterer "du er sååååå fin nå!". Jeg skal helt klart tilbake dit. Og som denne frisøren sa, -hun synes det var veldig ok å gjøre noe annet ennå rulle hår og sette permaneter.
Husmorvikaren går nå høsten i møte med nylig "løslatte" krøller, og en mørkere og mystisk(?) fremtoning.

lørdag 12. september 2009

Lykken er.....

Bildet er lånt fra kunstneren Bjørg Torhallsdottir

At mrT tar en feriedag slik at han og jeg får en dag som bare er vår! En dag hvor de søte, små er i skole og barnehage. En dag hvor det er sol, båten fortsatt er på vannet og vi voksne klarer å legge bort alle disse "viburdeha....." sakene våre. Etter at barna var trygt avgårde på morgenen betilte vi "club sandwich" fra CafeM (favoritt!), pakket en bag og dro ut med båten. Ute i skjærgården ankret vi opp, hørte på måkene, lot solen varme, slumret og pratet før det var tid for å reise hjemover for å møte barn som var på vei hjem etter endt skoledag. En skikkelig energiinnsprøytning for mor og far. Noen ganger er det så deilig å bare være oss to for en liten stund.

torsdag 10. september 2009

Award fra Elisabeth i Lykkehjørnet


Hyggelige Elisabeth i Lykkehjørnet har gitt meg en award. "Fortell 10 ting om deg selv".
Off we go!

1. Jeg er enormt glad i mann og barn. De er nr 1.
2. Jeg er et b-menneske. Har vel strengt tatt beveget meg langt ut i alfabetet når det kommer til denne type klassifiseringer.
3. Jeg er en estetiker som er opptatt av hvordan det er rundt meg.
4. Jeg er sosial, men også litt sjenert (selv om noen har vondt for å tro det).
5. Jeg er engasjert i det som skjer rundt meg både familie, venner, jobb og nærmiljø.
6. Jeg fikk akkurat verdens fineste attest fra min tidligere sjef (bank). Da ble jeg litt stolt over meg selv!
7. Jeg stiller opp for de rundt meg.
8. Jeg savner Oslo bittelitt innimellom.
9. Jeg er født i stjernetegnet tyren.
10. Jeg har vekslet blikk med kronprins Håkon Magnus. Grunn? Jeg holdt på å kjøre rett inn i siden på han......... Huff, kunne blitt en lei sak.

Jeg sender utfordringen videre til fru Storlien som er vel verdt et besøk.

onsdag 9. september 2009

"Den nye arbeidsdagen"

Johooooo! I sofaen sitter nå en husmorvikar med sus i hodet og hjerneceller som jobber på høygir. I går var liksom dagen før dagen. Jeg skulle være på opplæringsvakt kl 0730 i dag og virret rundt meg selv litt ustrukturert i går. Jeg står vanligvis opp 0730 ellers, så jeg var livredd for å forsove meg. Så redd at jeg satte på to vekkeklokker. Den ene (klokkeradioen) kan innstilles på ringelyd (vi snakker høyfrekvenser her nå altså....) eller radio. Radioen stolte jeg ikke på (jeg måtte være sikker på å våkne) så derfor gikk jeg for alarmklokken. Problemet var bare at jeg ikke hadde brukt denne på en stund (har jo vært hjemme i to år nå). Dermed gikk noe galt med innstilligene. Klokken 2350 gikk alarmen første gang. Jeg skjønte ikke helt hva det var og bare trykte i vei på vekkerklokken til den stoppet. 10 minutter etterpå var det imidlertid i gang igjen. Nå våknet for sikkerthets skyld mrT også. Det høres jo ut som om både brannalarm og innbruddsalarm er i gang, så det var en lys våken husmorvikar og en lys våken mrT som prøvde å finne roen igjen. Men, alt gikk fint på morgenen og jeg kom avgårde på jobb. Mange inntrykk så langt og mye å få på plass. Jeg er jo liksom litt bankdame i hodet fortsatt. Du vil ha lån ja? Inntekt? Annen gjeld? Sikkerhet? Kjøpesum? = Konklusjon. I dag var det mer sånn, -Morgenstell. Medisiner. Mat. Tur. En vanvittig stort antall permer med diverse informasjon. Det ligger der. Noe annet her. Han skal ha det slik. Hun skal ha det slik. Men, i banken kunne jeg jo ikke akkurat gå meg en tur i solen med en kunde i arbeidstiden. Det kan jeg her. Og siden jeg er litt ferdig med budsjetter, tall og kalkyler så føler jeg at dette er en mye bedre arbeidssituasjon for meg. Det er ekstremt mange inntrykk og det vil nok gå tid før jeg er "fortrolig" med alt en slik type jobb følger med seg. På den annen side er det fleksibelt og variert, jeg kan styre mye selv og det er utrolig positivt.
Vel hjemme var det et maratonløp av en annen verden. Prinsessen skal på malekurs fra kl 1430 (hun er en liten kunstnerspire!) til 1630. Så inn til byen hvor hun er på ballett fra 17 til 18. Innimellom dette skal Gullet på speideren fra 1730 til 19. Det skal spises og lekser skal gjøres. Han har forøvrig padlet kano for første gang. Var strålende fornøyd, -og søkkvåt!!! Jeg kjenner at det skal bli en rolig dag her i morgen.
Nå venter avisene (de er fortsatt ikke lest), men må jo prioritere her! Dermed ble det først litt blogg. Og det må jeg si, -jeg har fått masse hyggelige kommentarer i det siste og det er utrolig koselig. Setter veldig stor pris på hilsen fra dere som er innom:-)

mandag 7. september 2009

Bonusen bedriver voksenopplæring.


Bonusen har vært på skogstur med barnehagen i dag. Når han hentes i ettermiddag står en liten plastkopp med blåbær i på plassen hans. De voksne i barnehagen synes han hadde vært litt søt siden han ville spare dette til mamman og pappan. Vi skulle nemlig få de slik at vi kunne kose oss med det i kveld som han så fint sa. Hvorpå han legger til, -"Så dere ikke bare sitter og spiser potetgull!!!!!!!"
Husmorvikaren lever i håpet om at denne replikken er et resultat av undertegnedes formaninger om hva som er sunt og hva som ikke er det. Om at det er mye lurere å spise sunne ting enn usunt, men jeg er jammen ikke helt sikker. Det er jo en viss mulighet for at Bonusen har registrert at det i helgen kom helt andre ting enn frukt og grønt på bordet her etter at de små var i seng.....

Bjørnebærlykke.

Frosne bjørnebær på vei ned i fryseren.
På besøk hos en av mine venninner ble jeg stående og beundre bjørnebærbusken hennes. Makan! Skulle tatt bildet, men ble så perpleks at jeg glemte det helt!.... Denne busken har de nå formet til en portal som leder opp til terrassen deres, og ikke bare det, -den hadde noe vanvittig med bær. Husmorvikaren vil også ha! Tror det må bli alvor av prosjekt kjøkkenhage snart! Da jeg skulle dra derfra lurte hun på om jeg ville ha et spann med frosne bjørnebær??!!! Om jeg vil?? JAAAA!
Spannet er smuglet ned i fryseren (vet om noen her i huset som hadde satt hele spannet til livs med en gang om de hadde kunnet....) og skal brukes med omhu. Bærene er så store og fine at jeg ikke får meg til å røre de eller lage saus......

søndag 6. september 2009

Multitasking or not?

Caset er som følger:
Husmorvikaren har en egen evne til å ende opp med diverse verv i foreninger og utvalg. Noen ganger medfører dette litt jobb. Jobb man ikke nødvendigvis synes er så innmari festlig en søndag kveld. Derfor har undertegnede inntatt høyre hjørne i sofaen. Her sitter jeg med papirer og noen dokumenter på nettet som må leses. Akkurat nå har jeg rømt inn i bloggverden da..... Iallfall, jeg fant ut at St. Elmo`s fire gikk på tv og dermed gikk det som det måtte gå. Jeg vil gjerne ha med meg filmen, leser litt sak innimellom og blogger litt innimellom der igjen også.
I venstre hjørne har mrT inntatt "jegleserkrimikkeforstyrrmeghjørnet" sitt. Liza Marklund er lang mer interessant enn Demi Moore på tv.... Jeg mener at vi kan gjøre flere ting på en gang, -tvn kan stå på. Jeg kan se filmen sånn halvveis, mens dokumenter leses og man tar "friminutter" i bloggsfæren. MrT kan gjerne sitte i "jegleserkrimikkeforstyrrmeghjørnet" med boken sin for min del. MrT derimot synes bare jeg bedriver tull her nå. Enten leser man, eller så blogger man, eller så ser man på tv og sist men ikke minst, -han synes musikken var så høy! Sier hvem??? Jeg lever med en mann som tar fire luftgitarsoloer per dag og som underholder damen i nabohuset med musikken sin når han arbeider i garasjen med musikken der ute på full guffe og vinduene åpne. Dessuten, musikken i St. Elmo`s fire er det ikke mulig å bli forstyrret av. Jeg er straks tilbake til 80 tallet. Ballgenser, Docksides og rosa sløyfe i håret. Sukk det var tider det! Rob Lowe og Andrew McCarthy var heltene, eventuelt kunne jeg ta "til takke med" Alexander i klassen. Ikke det at han var så innmari interessert akkurat, men er man uhelbredelig romantiker så er man det! Husmorvikaren sjekker med dette ut herfra og fortsette multitaskingen i papirenes verden.... og filmen...og musikken...og .....

Vinflaske på trappen.

I forbindelse med garasjeprosjektet vårt så ble det noen ting til overs. Dette kom et vennepar til gode, og som "betaling" ble vi enig om at en flaske vin var veldig ok;-) Når vi kom hjem stod denne kreasjonen og ventet på trappen. Se så fint det er gjort! Og den lille posen som henger på siden inneholder litt sjokolade!!!

lørdag 5. september 2009

"Hva betyr sexy mamma?"

Husmorvikarens rekreasjonsområde etter diverse spørsmålsrunder...

En av husmorvikarens venninner kom forleden med en bunke assorterte blader. Her var alt fra interiør til Se&Hør. Ved kveldsstellet finner følgende samtale sted på badet:
Gullet: Mamma, hva betyr sexy? (Han er åtte år!!!!!)
Mamman: Hva sa du nå? (Undertegnede synes det var det han sa, men kunne liksom ikke helt tro hun hørte riktig....).
Gullet: Hva betyr egentlig sexy?
Mamman: Hvorfor lurer du på det? (Mamman er fortsatt litt sjokkert).
Gullet: Det står der! (Der får man for å ha Se&Hør liggende å slenge!!!.... )
Mamman: Vel, det er liksom når eeeehhh.....når.......jentene gjør litt sånn (noen snodige positurer...) og synes de er veldig fine..... Og at guttene synes de er fine.
Hjelpe seg! Hvordan forklarer man sexy for en åtte år gammel gutt da???!!! Anyone?? Og bare for å toppe det så kom han med følgende opplysning avslutningsvis:"Mamma, M (bestekameraten) har sagt til Ine (en klassevenninne av de) at hun er sexy!!!".
Oj, oj. En lettere sjokkskadet husmorvikar inntar nå hvileposisjon i sofaen. Det aner meg at dette bare er starten....

fredag 4. september 2009

Eggekrem sa du?

En testbolle har tydeligvis forsvunnet???......

Husmorvikaren ryddet i matskapene for en tid tilbake. Da fant man ikke mindre en fem pakker tørrgjær (ikke spør.....), og inspirert av dette og en særdeles regnfull septemberdag fikk undertegnede veldig lyst til å bake. Så langt så vel. Gjærdeig til skolebrød ble satt, den forhevet, ble trillet ut, -og så fikk husmorvikaren besøk av damen i nabohuset. Da gikk alt galt..... Jeg pratet meg helt bort (bombe...) og skulle plutselig ordne middag og bakst samtidig. Disse skolebrødbollene var mer enn godt nok hevet så de ble "slengt" inn i ovnen. Vi spiste middag, og det er da det går opp for meg! Når man lager skolebrød er eggekremen en relativt elementær del av baksten!......... Eggekremen ble hverken laget etter etterlyst da disse "bollene" forsvant inn i ovnen. Er det mulig? Å ja da! Barna er rystet, men får enda en fin historie å fortelle til alle som vil høre. De har fortsatt ikke glemt at jeg serverte ostekake til dessert for å oppdage i det jeg skal ta kaken ut av kjøleskapet at Philadelphiaosten lyser mot meg fra nest øverste hylle. Å lage ostekake uten ost gir en litt spesiell smaksopplevelse for å si det slik! Det ble en slags fromasjkake med myyyye rømmesmak. Å lage skolebrød uten eggekrem likeså.
Husmorvikaren skal nå innta sofaen med en kopp te og et "skolebrød" (les; bolle med grop fylt med melis og kokos...........).

torsdag 3. september 2009

Jobb på gang?

"Been there, done that".

Husmorvikaren hoppet av jobbkarusellen for to år siden. Da hadde jeg jobbet 11 år i bank, og min avdeling skulle flyttes til Oslo. Med tre små barn var det lite aktuelt. Jeg har koset meg veldig den tiden jeg har vært hjemme, samtidig har jeg savnet et jobbmiljø. Den siste tiden har jeg derfor lurt litt på å komme meg ut i jobb igjen, men har vært veldig usikker på hvilken vei jeg skulle ta. Man blir jo litt bortskjemt av å være hjemme. Dagene har jeg styrt selv, og jeg har kunnet være med på skolearrangementer og annet uten å tenke på vaktlister og arbeidstider.
De siste dagene har veien videre mer eller mindre kommet av seg selv. En av mine gode venninner hadde nemlig tenkt på meg da det ble muligheter på hennes arbeidsplass (takk, takk;-). Hun arbeider i en kommunal omsorgsbolig, og takket være gode ord fra min venninne om arbeidsmiljø og kollegaer var jeg veldig fristet til å undersøke nærmere. Dagen etter at jeg hadde snakket med venninnen min ringte jeg og snakket med de, og de spurte om jeg kunne komme for en samtale dagen etter. Altså i dag! Jeg var der i formiddag og er fortsatt veldig positiv. Lederen der var veldig søt og hyggelig. Litt sånn magefølelseting om dere skjønner? Det har nemlig vist seg at jeg skal bli flinkere til å følge den..... Kommer som regel godt overens med folk, men de gangene jeg har hatt en uggen følelse så har det som regel stemt også. Jeg er allerede satt opp på to blikjent- /opplæringsvakter!! Så nå er jeg litt sånn; -"YES!". Jeg liker å arbeide med mennesker (men er lei budsjetter og tall). Jeg har fortsatt mulighet til å være fleksibel (kan bytte og endre vakter) og jeg kan jobbe ekstra /røde dager når det passer her og de har behov. Skal på min første vakt til onsdag og kjenner at jeg gleder meg. Tror dette er en jobb som passer familien og ikke minst undertegnede veldig bra, så nå gjenstår det bare å teste dette ut i praksis.....

tirsdag 1. september 2009

Puss av tinn.

Husmorvikaren arvet for en tid tilbake et gammelt tinnfat. Tanken var at dette skulle pusses opp og gjøre nytten som lysfat på salongbordet vårt. Akkurat det med å pusse dette fatet skulle by på utfordringer. Tinn skal behandles forsiktig, og siden tinn er mykt kan man ikke bruke stålull (tinnet vil ripes) Tipsene jeg fikk var å bruke mildt zalovann, men dette fatet trengte sterkere saker. På nyere tinn holder det nok å vaske, men dette fatet hadde ligget i en kjeller i flere år. Løsningen min ble flasken med "Stahlfix". Dette gjorde omsider susen og fatet har holdt seg fint siden. "Stahlfix" fås kjøpt hos feks hvitevarehus (Elkjøp, Expert el. ), jernvare eller lignende.
Hadde jeg vært rausere med lyset hadde forkjellen syntes ennå bedre..... Her er halve fatet pusset.