tirsdag 15. desember 2009

Bakekakertiljuldagen....puhh...I flere dager nå har det stått en pen bunke med mel, sukker, melis, mandler med mer på kjøkkenbenken min i påvente av at jeg skulle forbarme meg over de og gjøre alvor av å bake. Husmorvikaren synes det er greit å få gjort unna litt når kjøkkenmaskin omsider er kommet ut fra skapet (nei, vi har ikke en fiffig KitchenAid som gjør seg fremme på kjøkkenbenken....ønsker...), kjøkkenvekten er ute skuffen sin og alt annet av remedier er kommet frem. Da er det liksom bare å bli der inne på kjøkkenet til bunken på kjøkkenbenken med mel og sukker har blitt redusert og forvandlet til for eksempel:
2 loff
40 grove rundstykker
50 kokoskaker
40 berlinerkranser
1 sjokoladelangpannekake
40 sjokoladerisboller

Når jeg lager glasuren til sjokoladekaken tar jeg bare litt ekstra av alt som skal i. Det som blir til overs av glasuren blandes med puffet ris og voilà, -sjokoladerisboller!
(PS! Formene til sjokoladerisbollene er forøvrig nesten verneverdige. Om du ser godt på de så ser di at de har oransje og brune striper, -skikkelig retro! De stod nemlig innerst på boden hjemme hos mamma og har etter all sannsynlighet stått der leeeeenge. Brunt og oransje var jo hot når husmorvikaren var liten jente, så nå leker jeg med tanken om at jeg har feiret to-årsdagen min med muffins i disse formene....).

3 kommentarer:

 1. Oj, der var mye baking unnagjort! :-) Tenker det lukter godt i huset ditt. :-))
  Ps give away inne hos meg :-)

  SvarSlett
 2. Så utrolig flink du har vært da..
  Jeg har ikke tatt mål av meg til å være fullt så flittig!
  ELSKER muffinsformene dine - jeg husker dem fra jeg var liten jeg også..

  SvarSlett
 3. Så flittig du har vært. Mye godt.

  Klem.

  SvarSlett