onsdag 9. desember 2009

To ganger Oslo på to dager!

Vi har vært tur retur Oslo flere ganger nå på noen få dager. I går var det "Jul i Blåfjell" på Oslo Nye som stod på programmet. Et sjarmerende gjensyn med blånisser og rødnisser, ispedd litt moral for små og store. Forestillingen kan anbefales! Teateret ble virkelig en opplevelse på både den ene og andre måten. Grunnet at Oslo Nye ligger vegg i vegg med Grand Hotel,l og Obama kommer i morgen, var det politimenn i alle kriker og kroker! De var også særs velutrustet (husmorvikaren snakker selvfølgelig kun om synlig utstyr, altså våpen;-) og det var både skummelt, spennende og fasinerende på en gang. Vi er jo (heldigvis) ikke vant med å se politi bevæpnet med MP5 (det vet vi fordi vi snakket med en solid trønder med bryskt blikk og unna-her holdning). Det var litt surrealistisk å gå i julepyntende gater hvor det krydde av politimenn.
I dag gikk turen til Rikshospitalet for oppfølging av Gullet. Flere prøver som skal taes og Gullet begynner nå å bli varm i trøya der inne...... Mens bioingeniøren bytter blodprøveglass i armen hans på løpende bånd skravler hun og jeg. Gullet blir litt oppgitt, synes dette tar lang tid (og så er det selvfølgelig litt vondt), så til slutt sier han "Du, du burde kanskje følge litt med på hva du driver med!". Å heisann! Hun tok det veldig pent, og forsikret han om at hun kunne ta blodprøver med øynene igjen. Gullet er nok ikke helt overbevist om akkurat det, men lot det passere.....
På Rikshospitalet vandret forresten Roland fra "Himmelblå" rundt i korridorene (med en søt brunette i hvit frakk.........) Langt mer sjarmerende i virkeligheten enn i serien.... Og Wenche Myhre var ved siden av oss på teateret! (Merker det er noen år siden vi bodde i Oslo. Etter noen år "på landet" er man ikke så vant til kjente fjes rundt omkring lenger.....)

3 kommentarer:

 1. Er det lov å spørre hva som feiler Gullet ditt?
  Skjønner hvis du ikke vil utdype det altså, men jeg ble nå litt nyskjerrig.
  Ellers hyggelig å høre at Obama ikke bør engste seg når han kommer, etter som jeg forstår blir han jo en så kort stund at han vel ikke har tid til å bli terorisert.
  Det er som du sier ellers fasinerende å være i Oslo, iallfall når en bare kan reise igjen når en har fått nok.
  Plutselig dukker det opp en "kjendis" på et sted en minst aner det og med helt vanlig artikler i handlekurven..
  Feks. var jeg på Ikea og fikk syn på Øystein Bakke fra Løvebakken og vips fikk jeg se at han også handlet lys og servietter der, og når jeg kikket xtra godt etter fikk jeg syn på et par dobørster også.

  SvarSlett
 2. HKH: Det er lov:-) Vi vet fortsatt ikke konkret hva det er, men de lurer litt på om det kan være en mild muskelsykdom. Gullet var mye syk som liten og stadig innlagt uten at de fant noen konkret diagnose. Han er hypoton (muskelslapp) og overstrekker leddene litt. Har vært mye frem og tilbake siden de symptomene han har er litt vage. Han klarer seg fint på skolen og er en sosial fyr, men det er noe med gutter og fotball da. Han vil jo gjerne, men henger ikke med. Derfor håper vi snart å komme i mål med dette. Da har han en forklaring i det minste.

  SvarSlett
 3. Da håper jeg dere finner ut av det snart, det er alltid mye greiere å vite hva man har å forholde seg til - enn å dingle rundt på måfå uten et clue!

  SvarSlett