torsdag 1. oktober 2009

Høstferiekos.

Høstferiekos 1.
Høstferiekos 2.

Høsten er så utrolig koselig synes jeg. Tente lys, fyr på peisen, varm sjokolade og masse kos. I går hadde vi besøk av Gullets beste kamerat fra barnehagen, storebroren og mammaen hans. Utrolig koselig å se hvor fort disse gutta finner tonen igjen. De skulle komme til lunsj og jeg skulle bake rundstykker. Det gjorde jeg også, men underveis måtte jeg improvisere da jeg ikke hadde nok hvetemel og måtte finne andre melsorter i skapet. Denne improvisasjonen ble en slik suksess at jeg ble "tvunget" til å bake ny porsjon i dag.

Oppskriften er som følger:
5 dl hvetemel
5 dl siktet speltmel
5 dl grovt sammalt hvete
6 dl lunkent vann
3-4 ss olje (jeg bruker rapsolje)
1 ts salt
1 pk gjær
Jeg lar alltid deigen forheve (en drøy halvtime). Trilles ut og hever ca 45 minutter før de stekes på 225 grader i ca 15 minutter.

3 kommentarer:

  1. Det er supert altså, når nødløsninger viser seg å bli bedre enn orginalen og vips har man en helt ny oppskrift!
    Er forøvrig helt enig med deg, peiskos og levende lys er slettes ikke feil.
    Mange synes jo høsten er trist, jeg for min del synes den er helt topp!

    SvarSlett
  2. Høsten er toppers! Gjelder bare å utnytte de mulighetene den gir!

    SvarSlett
  3. Mmmm... Hørtes kjempegodt ut. Tror jeg må prøve den en gang.

    Ønsker deg og dine ei god helg.
    Klem.

    SvarSlett