I dag tok jeg sjansen på nytt. MrT fikk jo ikke akkurat den store oppvartningen i går og siden skolebrød er det beste han vet snek Prinsessen og jeg oss inn på kjøkkenet i ettermiddag. Det ble en kanonsuksess og kan anbefales. (Det som ikke anbefales er at skolebrød blir synonymt med kveldsmat..... Det ble det nemlig her og særlig den lille kroppen til Bonusen oppførte seg etterhvert som en Duracellkanin litt overivrig i tjenesten:-)
Skolebrødene ble til som følger:
100 gram meierismør
3 1/2 dl melk
50 gram gjær
1 dl sukker
1/2 ts malt kardemomme
ca 1 liter hvetemel
Forhev i ca 40 minutter, trill ut boller (ca 16 stykker), og etterhev. Lag en grop og fyll med eggekrem.
Eggekremen
I pose pulver som kokes i kjele med 4 dl melk og 3 ss sukker.... kremt.....
Stekes nederst i ovnen på 250 grader
Melis og kokos til slutt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar