mandag 9. november 2009

Skolebrød, -nå med eggekrem!

Jeg har laget skolebrød en gang tidligere. Les her. Eller det vil si, -planen var å lage skolebrød. Da de var ferdigstekt ble imidlertid et betimelig spørsmål stilt av de søte små her i huset: "Mamma, hvor er den gule kremen egentlig?". Husmorvikaren hadde altså i all sin iver stekt skolebrød uten eggekrem.
I dag tok jeg sjansen på nytt. MrT fikk jo ikke akkurat den store oppvartningen i går og siden skolebrød er det beste han vet snek Prinsessen og jeg oss inn på kjøkkenet i ettermiddag. Det ble en kanonsuksess og kan anbefales. (Det som ikke anbefales er at skolebrød blir synonymt med kveldsmat..... Det ble det nemlig her og særlig den lille kroppen til Bonusen oppførte seg etterhvert som en Duracellkanin litt overivrig i tjenesten:-)
Skolebrødene ble til som følger:
100 gram meierismør
3 1/2 dl melk
50 gram gjær
1 dl sukker
1/2 ts malt kardemomme
ca 1 liter hvetemel

Forhev i ca 40 minutter, trill ut boller (ca 16 stykker), og etterhev. Lag en grop og fyll med eggekrem.
Eggekremen
I pose pulver som kokes i kjele med 4 dl melk og 3 ss sukker.... kremt.....
Stekes nederst i ovnen på 250 grader
Melis og kokos til slutt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar