onsdag 25. november 2009

Arkitektspiren og flatskjermmonsteret.


Mange av mine venninner er enerådende på interiørfronten. De bestemmer inne, mannen ute. Her i huset har vi aldri klart å komme i mål med en slik arbeidsfordeling. Her er det mange meninger både fra små og store og frustrasjonsnivået til undertegnede kan nå stadig nye høyder over en stue vi aldri liksom kommer helt i mål med. Stuen er stor, har mange vinduer og er delvis delt av en mur (mellom spisestuen og sofa/salongdel) hvor det er peis og peisovn. Mange synes det er fint her, og det synes jo vi også. Men, det byr virkelig på noen utfordringer å få møblert denne stuen på en fornuftig måte. MrT og jeg er stort sett enig om stil, men vi er overhodet ikke enig om plassering av en stor flatskjerm her!..... Den nevnte sak er bestilt og ankommer hjemmet om få dager. MrT er i ekstase (det er en eller annen merkelig greie med menn og tekniske installasjoner......), mens undertegnede nok var litt kjapp den gang man sa ja til dette prosjektet. For hvor gjør man egentlig av en 40" tommer i en stue som har to vegger uten vinduer, dører eller annet som gjør det komplett umulig å ha en tv der?... Og når man tror man har løsningen så blir mrT frustrert fordi man virkelig ikke har en slik tv så langt nede på veggen!!!!! Og dessuten er ikke husmorvikaren fullt så opptatt av surroundeffekten som mrT er for å si det mildt. Det er liksom ikke jeg som kjører konsertkvelder med heftige trommesoloer og gitarriff............
MrT er nå på "tegne og forklare" stadiet ovenfor sin kone. Og siden han innimellom angrer litt på at han ikke gikk på arkitekthøyskolen (han kom inn der, men valgte mer etter fornuften enn hjertet den gangen....) så har vi nå spisebordet fullt av modeller av vegger og gulv med dertilhørende bilder, tv og møbler i riktig skala. Vi snakker milimeterpresisjon. Her flyttes og omorganiseres over en lav sko. Kanskje vi like gjerne skulle rive ned hele huset og starte fra skretsj? Jeg mener, da plasserer vi først tv`n og så kommer alt det andre etterpå ikke sant?

7 kommentarer:

 1. Hallo!

  40" er ikke en stor flatskjerm! Nå er det jo vanlig med både 50 og 65. Tilogmed 103 tommer er lansert! Kanskje 40" er for lite? Uansett, når vi ikke har en egen TV stue må vi jo ha TV-en i stua. Dessuten er TV-en kjempefin!

  Vi har ikke så mange vegger å velge mellom, og plasseringen av TV og høytalere er jo nesten gitt hvis vi skal ha noen glede av surroundanlegget!

  Høydeplasseringen er kun pga det utseendemessige. Bortsett fra det kunne TV-en godt stå på bakken for min del!

  SvarSlett
 2. Hei MrT!
  40" er minst det du må ha!!! Kino for ungene i gata, og Tv-en er nedbetalt på null komma niks...

  SvarSlett
 3. Heisann! Se der kom mrT på banen! Nå skjønner jeg jo hvorfor han satt i andre enden av sofaen og humret........

  SvarSlett
 4. Anonym: Ungene i gata...... Hmmm, har noen antagelser om hvem som står bak dette... I så tilfelle er det en viss fare for at jeg kommer til å gi full support for det trommesettet din mann ønsker seg;-) Han kan jo tjene det inn igjen på privattimer?

  SvarSlett
 5. Ha ha, der har du et godt poeng!!
  Tror bare det tar litt lenger tid å tjene inn det rommet vi må pusse opp for å få plass til dette trommesettet.
  Takk for i går forresten, veldig hyggelig!!
  Jeg stuper i seng her nå, trøtt som en strømpe.
  Du sitter vel oppe et par tre timer til kjenner jeg deg rett...

  SvarSlett
 6. Sånne Flat skjermer med stor str. på er rimelig maskuline, men det er vel kanskje meningen også?
  Da Prinsen hengte opp 50 tommer i vår stue, synes jeg hele stua var TV, nå er den plutselig ikke så fryktinngytende stor lenger..
  Mangel på vegger er noe dritt!

  SvarSlett
 7. Anonym: Takk det samme!
  HKH: De er ganske så maskuline ja! Men det er visst ingen vei utenom.... :-)

  SvarSlett