onsdag 17. juni 2009

Tzatsiki


Tzatsiki er noe av det beste jeg vet. Det er synonymt med sol og sommer, greske øyer og blått hav. Her i huset brukes tzatsiki til det meste, -salater, grillet kjøtt, fisk, som dipp og til brød. 
Drypp litt olivenolje på godt brød og rist det litt i stekeovnen, smør på tzatsiki og du har et fantastisk godt lite måltid.

Tzatsiki er superenkelt å lage.
1 beger med matyoughurt (youghurt naturell kan også brukes, men sil da av overflødig veske)
1 slangeagurk skrelles, rives på rivjern og overflødig veske siles av
2 fedd hvitløk (jeg synes det beste er å rive disse også)
litt salt
Bland og la det stå litt kaldt før servering.
Parakalo (værsågod)!

3 kommentarer:

  1. Takk skal du ha!!
    Gleder meg!!

    SvarSlett
  2. Jeg lagde faktisk tzatziki til middagen igår, grillet fisk og det var nyyydelig. Men er ikke så hvitløkstrent lenger, så lå og luktet min egen hvitløkslukt hele natten, haha. Og happy bryllupsdag.. KLEM

    SvarSlett
  3. Takk, takk!
    Hadde nesten glemt det med hvitløk og amming jeg... Vel, du venner deg nok fort til det igjen skal du se. Er jo så godt! Klem herfra:-)

    SvarSlett