onsdag 12. august 2009

Den greie naboen?

Husmorvikaren og familie bor i et hyggelig villastrøk med en blandet alderssammensetning blant naboene. Noen barnefamilier, noen voksne og noen eldre. En av våre naboer er en meget hyggelig dame som kan finne på å ringe på døren her med nybakt loff til kveldsmaten for barna. På den andre siden har vi et "voksent" ektepar som også er veldig glad i barn. De mottar gjerne besøk, og det er klart at når man setter hele isboksen til disposisjon øker jo frekvensen hyppig på antall besøk fra de små. I dag hadde de små i tillegg gjester og litt paff ble husmorvikaren da seks barn kom tuslende inn i hagen her med hver sin gigantiske is!.... Det ble raskt konstantert at naboen hadde vært på tilbudssiden og velvillig hadde delt ut is til de som ville ha. Det var bare det at 20 minutter etter første runde var de jammen langt nede i is nummer to!!!! Da måtte husmorvikaren ta en tur over å si at nå var det nok. Små mager vet ikke alltid sitt eget beste, og jeg skal like å se det barnet som sier nei når de får stilt hele fryseren til naboen til disposisjon?
Straffen for all isspisingen kom i kveld. Bonusen klaget over hjertet sitt (i etterkant skjønte vi at han mente magen). All is ble "returnert". Det skjedde på sofaen nå i kveld. Et kort sekund vurderte jeg å invitere naboen over, men lot det være. Tror imidlertid det er greit å gå opp noen retningslinjer her nå. En is er mer enn nok, og spør gjerne oss voksne om det er greit først. Is en halv time før middagen er liksom heller ikke den optimale start på "kampen om grønnsakene"..... Det er nemlig ikke så fristende med den brokkolien når man har en stor is i magen fra før.....

3 kommentarer:

 1. Hmmm. Dette minner om det et norsk parti kalte snillisme for noen år tilbake...

  SvarSlett
 2. Hehe Høres ut som en veldig fin nabo, tross alt:-) ... men innrømmer at jeg selv kunne blitt en smule irritert over "snillismen", ja.

  SvarSlett
 3. Fru Storlien: Jepp, vi har helt klart fått snillismen på besøk i gata her.
  Mammadamen: De er jo bare greie ja. Hadde det vært opp til de hadde jo ungene vært over der hele dagen:-)

  SvarSlett