fredag 4. september 2009

Eggekrem sa du?

En testbolle har tydeligvis forsvunnet???......

Husmorvikaren ryddet i matskapene for en tid tilbake. Da fant man ikke mindre en fem pakker tørrgjær (ikke spør.....), og inspirert av dette og en særdeles regnfull septemberdag fikk undertegnede veldig lyst til å bake. Så langt så vel. Gjærdeig til skolebrød ble satt, den forhevet, ble trillet ut, -og så fikk husmorvikaren besøk av damen i nabohuset. Da gikk alt galt..... Jeg pratet meg helt bort (bombe...) og skulle plutselig ordne middag og bakst samtidig. Disse skolebrødbollene var mer enn godt nok hevet så de ble "slengt" inn i ovnen. Vi spiste middag, og det er da det går opp for meg! Når man lager skolebrød er eggekremen en relativt elementær del av baksten!......... Eggekremen ble hverken laget etter etterlyst da disse "bollene" forsvant inn i ovnen. Er det mulig? Å ja da! Barna er rystet, men får enda en fin historie å fortelle til alle som vil høre. De har fortsatt ikke glemt at jeg serverte ostekake til dessert for å oppdage i det jeg skal ta kaken ut av kjøleskapet at Philadelphiaosten lyser mot meg fra nest øverste hylle. Å lage ostekake uten ost gir en litt spesiell smaksopplevelse for å si det slik! Det ble en slags fromasjkake med myyyye rømmesmak. Å lage skolebrød uten eggekrem likeså.
Husmorvikaren skal nå innta sofaen med en kopp te og et "skolebrød" (les; bolle med grop fylt med melis og kokos...........).

5 kommentarer:

 1. Hehe, de så veldig gode ut uansett da!!:)

  SvarSlett
 2. Hehe, slikt kan skje den beste...Men - det viktige er å øyeblikkelig døpe om baksten, til f.eks barnehageboller, sfo-boller eller noe lignende og så se helt blank ut når likheten med skolebrød blir kommentert.

  SvarSlett
 3. Naboen spurte om å låne tørrgjær i går, og vi fant frem en pakke. Det viste seg at den gikk ut på dato for 4 år siden *kremt*

  Nå er det riktignok ikke 4 år siden jeg bakte sist da men, jeg er liksom en fersk-gjær-dame jeg da ;-)

  SvarSlett
 4. Tine: Takk! De forsvant fort altså!
  Fru Storlien: Bra tips med omdøping. Problemet her var at jeg hadde gått litt hardt ut med skolebrød i forkant.....;-)
  Landliv: Heia ferskgjør her også! Var bare det at jeg liksom skulle være litt fornuftig og bruke opp litt lageret mitt....

  SvarSlett
 5. Du er ikke alene om å ha gkort noe sånt..
  Jeg laget berliner boller UTEN fyll, jeg glemte det rett og slett.(og jeg er utdannet kokk)

  SvarSlett