tirsdag 1. september 2009

Puss av tinn.

Husmorvikaren arvet for en tid tilbake et gammelt tinnfat. Tanken var at dette skulle pusses opp og gjøre nytten som lysfat på salongbordet vårt. Akkurat det med å pusse dette fatet skulle by på utfordringer. Tinn skal behandles forsiktig, og siden tinn er mykt kan man ikke bruke stålull (tinnet vil ripes) Tipsene jeg fikk var å bruke mildt zalovann, men dette fatet trengte sterkere saker. På nyere tinn holder det nok å vaske, men dette fatet hadde ligget i en kjeller i flere år. Løsningen min ble flasken med "Stahlfix". Dette gjorde omsider susen og fatet har holdt seg fint siden. "Stahlfix" fås kjøpt hos feks hvitevarehus (Elkjøp, Expert el. ), jernvare eller lignende.
Hadde jeg vært rausere med lyset hadde forkjellen syntes ennå bedre..... Her er halve fatet pusset.


4 kommentarer:

 1. Det er igrunn veldig morro når en kommer over slike skatter.
  som attpåtil kan pusses til live igjen!
  Jeg kjøpte en alldeles vakker sølv bolle/fat på loppis og den var så stygg i utgangspunktet at jeg trodde jeg aldri skulle få den i ship shape igjen, langt mindre blank.
  Men se der overasket den meg, en god dose sølvpuss senere og den skinte om kapp med solen!

  SvarSlett
 2. Flott fat, jeg liker godt å komme over skatter :)

  Sv: Takk for det kjære deg :) Hyggelig at du er innom, men ekstra kjekt når du kommenterer! :) Jammen så godt å høre at både motivasjon og form er på topp da! Lykke til videre og ha en flott torsdag :D

  SvarSlett
 3. Ja, jeg fant ut at jeg kunne bruke samme midlet som jeg bruker til å rengjøre den keramiske flater på komfyren min :--))
  hilsen Hilde

  SvarSlett
 4. Jeg har et godt tips for å pusse tinn: bruk tannpasta !

  SvarSlett